26-vuotias Suomen yleisurheiluhuippu on sairastunut vakavasti – Parantavaa hoitoa tautiin ei ole: ”Kaikki asiat eivät aina näy päälle päin”

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden aitajuoksija Elmo Lakka paljasti saaneensa diagnoosin parantumattomasta haavaisesta paksusuolentulehduksesta.

Hän kertoi asiasta Instagramissa keskiviikkona. Hän ilmoitti, että mies eivätkä tavoitteet muutu tiedon myötä miksikään.

26-vuotias kertoo tähtäävänsä ensi kesän Tokion olympialaisiin. Hänen ennätyksensä paraatilajissaan 110 metrin aidoissa on 13,49, jonka hän juoksi viime kesänä.

– Colitis ulcerosa, haavainen paksusuolentulehdus eli krooninen koliitti. Semmoinen leima iskettiin tänään meikäläisen papereihin.  Tauti ei näy mitenkään ulospäin, mutta se on parantumaton. Suomessa on tällä hetkellä n. 50000 IBD-sairauksista kärsivää ja määrä on valitettavasti vain kasvamaan päin. Tarkkaa syytä tähän ei osata sanoa. Oireina ripuli, veriset ja limaiset ulosteet sekä ulostamista edeltävät vatsakivut. Veriripulin jatkuessa anemia ja väsymys ovat yleisiä. Omat oireeni eivät onneksi ole pahimmasta päästä. Parantavaa hoitoa tautiin ei ole, mutta lääkityksen avulla oireet saadaan usein hallintaan, Lakka kirjoittaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!