Mari Eder ylsi upeasti kauden parhaimpaan sijoitukseensa – ”Ihmeellinen on tämä laji”

© Kuva: Getty Images

Ampumahiihdon maailmancup jatkui muutaman viikon joulutauon jälkeen torstaina Saksan Oberhofissa naisten 7,5 kilometrin pikakilpailulla. Kaisa Mäkäräinen sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 11 ja Mari Eder heti perään sijalle 12. Kilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Norjan Marte Olsbu Röiseland.

Kauden parhaimpaan sijoitukseen yltänyt Eder jäi Mäkäräisestä sekunnin päähän. Sakkokierroksia Eder ampui vain yhden.

– On sillä tavalla erikoinen päivä, että äkkiseltään tuli aika paljon negatiivista sanottua, mutta samaan aikaan tulos on kauden toistaiseksi paras, joten jotakin hyvää siellä on varmaan kuitenkin sitten ollut.

– Kisan loppu oli niin hankala, että se varmaan ensimmäisenä siellä takaraivossa pyörii. Ei ollut vahva päivä fyysisesti, ja sitten kun happokuormaa vasten olisi pitänyt lopussa pystyä lyömään, ei kestänyt tänään niin hyvin, mitä joulukuussa kesti, Eder analysoi.

Perusharjoitteluun joulun aikana keskittynyt Eder ei aikonut olla huolissaan, vaan uskoo vireen nousevan kisojen kautta.

– Mutta onhan se vähän ihmeellistä, kun hiihto tuntuu vähän vaisulta ja ammunta-ajoissa ollaan melkein viimeisten joukossa ja sitten tuloksena on kauden paras. Ihmeellinen on tämä laji ja se mistä tulos koostuu.

Mukaan sunnuntain yhteislähtöön

Oberhofissa naiset kilpailevat viikonloppuna seuraavaksi viestissä ja sunnuntaina vuorossa on vielä yhteislähdöt. Maailmancupin kokonaiskilpailussa 26:ntena oleva Eder nappasi torstain sijoituksella paikan mukaan sunnuntain kilpailuun. Automaattisesti mukaan yhteislähtökilpailuihin valitaan kokonaiskilpailun 25 parasta.

– Olen kyllä erittäin tyytyväinen, että on mahdollisuus kerryttää pisteitä myös sunnuntaina. Ja toivottavasti pääsisi jossakin vaiheessa mielummin sinne 25:n sakin sisäpuolelle, ettei tarvitsisi keikkua koko ajan tässä rajoilla. Se maistuisi, mutta kovan työn takana näyttää olevan.

Jenny Fellman oli 82:s ja Suvi Minkkinen 83:s. Molemmat ampuivat neljä sakkokierrosta.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.