Suomalaisjuoksija loistovauhdissa Espanjassa – Paras aika 20:een vuoteen!

© Kuva: Getty Images
UCL:ssä viihdyttävä Atalanta - Valencia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Annemari Kiekara juoksi loistovauhtia Espanjassa Santa Polan puolimaratonilla Alicantessa. Kiekara oli kuudes ajalla 1.13.56. Mainiota vauhtia juoksi myös Jarkko Järvenpää, joka oli miesten kilpailussa 11:s ajalla 1.06.38.

– Tunnin ja 15 minuutin alitus oli itselläni mielessä ja hyvin se meni, Kiekara tuumi.

Kiekaran, 43, aika on hänen parhaansa sitten vuoden 2000. Tulos alittaa myös EM-kilpailujen tulosrajana neljä vuotta sitten olleen 1.15.00. Ensi kesän Pariisin EM-kilpailujen tulosrajaa Suomen Urheiluliitto ei ole vielä vahvistanut.

Kiekara saapui Alicanteen joulun jälkeen Portugalissa alkaneen harjoitusleirin päätteeksi. Leirillä Kiekara juoksi parhaimmillaan 150-160 kilometrin harjoitusviikkoja.

– Harjoitusmäärää tuli ihan hyvin. Nyt tälle viikolle hieman kevensin harjoittelua, mutta kilometrejä tuli silti 130-140, Kiekara kertoi.

San Polan kilpailu kulki Kiekaran mukaan hyvin. 

– Onneksi ei tullut sitä kisapäiväksi ennustettua myrskytuulta, vaikka loppumatkasta käännöspaikan jälkeen 11-18 kilometrin välissä oli vastatuuli, Kiekara kertaili.

Kiekara juoksi ensimmäisen 10 kilometrin osuuden 34.40:een.

– Alkuvauhti oli aika kova. Ensimmäinen kilometri oli alle 3 minuutin ja 20 sekunnin ja toinen 3.23. Sitten tahti rauhoittui. Juoksin yksin 6-16 kilometrin välin.

Vuoristoharjoittelurupeama pohdinnassa

Kiekaran suunnitelmissa on juosta helmikuussa seuraava puolimaraton. Sitä ennen ohjelmassa saattaa olla vuoristoharjoittelua.

– Pitää nyt katsoa kuinka asiat järjestyvät. Tässä olisi ajatuksena mennä Pajulahteen alppimajaan kolmeksi viikoksi ja sitten mahdollisesti maaliskuussa vuoristoleirille Yhdysvaltoihin, Kiekara sanoi.

Kiekaran tähtäimessä on Pariisin EM-kilpailujen puolimaraton elokuussa.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

UCL:ssä viihdyttävä Atalanta - Valencia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!