Hurja suoritus! – Suomalainen pikajuoksija kaikkien aikojen kakkosaikaan

© Kuva: Getty Images

Oulun Pyrinnön Samuel Purola pinkoi Tampereen SM-hallien päätöspäivän hahmoksi 200 metrin voittoajalla 20,85.

Purola taipui 60 metrin finaalissa lauantaina täpärästi Samuel Samuelssonille, mutta lauantaina 200 metrin finaalissa hän oli omaa luokkaansa juostuaan mestariksi ajalla 20,85. Se on kaikkien aikojen paras suomalaistulos ylipitkillä halliradoilla.

Purolan aika on vain sadasosan hitaampi kuin hänen ulkoratojen ennätyksensä. Se on myös 22-vuotiaiden sarjan kaikkien aikojen paras hallitulos millään radalla, mutta SE-tulos se ei ole, sillä SE-tuloksiksi kelpaavat vain 200 metrin radalla tehdyt tulokset.

– Kun sain Oskari Lehtosen kiinni jo kaarteen puolivälissä, tiesin, että nyt on tulossa kova tulos. Yritin sitten vain pitää juoksun rentona loppuun saakka, ettei se menisi puristamiseksi, Purola kertaili.

Purolaa nopeammin 200 metriä on suomalaisista koskaan hallissa juossut vain Jonathan Åstrand , joka juoksi 2013 Ruotsin Växjössä halli-SE:n 20,72.

– En uskaltanut ajatella aikaa, kun viime kesä oli vähän vaikea. Nyt oli hyvä fiilis, mutta en olisi osannut kuvitella tuollaista aikaa, Purola tunnusti.

Purola ei kuluvalla hallikaudella juossut lainkaan 200 metrin kisoja lyhyellä eli 200 metrin radalla välttääkseen kiperien kaarteiden tuoman rasituksen. Hallikausi jatkuu nuorten SM-kisoilla Helsingissä viikon kuluttua, mutta Purola ei ole mukana

– Hallikausi oli tässä, Purola sanoi.

Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen oli 200 metrillä toinen ajalla 21,36 ja Tampereen Pyrinnön Ville Aarnivala kolmas pitkien halliratojen ennätyksellään 21,55.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.