Suomalainen ampumahiihtäjä ihmeissään – Peräti yhdeksän ohilaukausta MM-kisassa: ”En oikein tällä hetkellä tiedä, mitä pitäisi muuttaa”

© Kuva: Getty Images

Olli Hiidensalo sijoittui parhaana suomalaisena 66:nneksi, kun ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona Italian Anterselvassa. Miesten 20 kilometrin normaalimatkan voitto meni Ranskan Martin Fourcadelle. Viisi sakkominuuttia ampunut Hiidensalo jäi kärjestä lopulta reilut kahdeksan minuuttia.

– Oli aika haastavat olosuhteet penkalla ja lopussa myös ladulla, kun alkoi lunta tulemaan. Selvisin niistä ihan kohtuudella. Toka makuu oli aika huono ja kun alkoi tuulla kovemmin, niin kyllähän ne ammunta-ajat venyi pitkiksi.

– Tänäänkin olisi ok sijoja tarjottu vähän paremmalla ammunnalla, mutta viisi sakkoa oli ehdottomasti liikaa.

Pieniä virheitä penkalla

Tero Seppälä sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena normaalimatkan 87:nneksi. Seppälä ampui kilpailussa yhdeksän sakkominuuttia.

– Ei tule heti kyllä mieleen noin huonoa kisaa. Ensimmäisellä makuulla oli kyllä tosi kovaa tuulta, sitä oli vaikea hallita, mutta sen jälkeen seuraavat kolme paikkaa sai aivan paineettomasti ampua, mutta ei siitä oikein mitään kuitenkaan tullut.

Hyvässä fyysisessä vireessä oleva Seppälä on tuskaillut ailahtelevan ammunnan kanssa läpi kisojen.

– Pieniä virheitä liikaa, mutta ne on sellaisia virheitä, ettei ne siinä minun tekemisessä tunnu. En oikein tällä hetkellä tiedä, mitä pitäisi muuttaa, että saisi kudit sisälle ja taulut kaatumaan, Seppälä mietti.

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuvat Anterselvassa torstaina parisekaviestillä. Suomen joukkue kilpailussa on Mari Eder ja Tero Seppälä.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote