Otto Virtanen, 18, on edennyt ensimmäistä kertaa urallaan $25,000 ITF-turnauksen välieriin Kazakstanissa.

Virtanen (ATP-1003) aloitti urakkansa turnauksen karsinnoista. Kovilla sisäkentillä pelattavan turnauksen pääsarjan portit aukenivat suomalaiselle kahdella vakuuttavalla voitolla. Pääsarjassa Virtanen on jatkanut vahvaa menoaan kukistaen maailmanlistalla itseään selvästi korkeammalla olevia pelaajia. Avauskierroksella kaatui kazakstanilainen Dostanbenk Tashbulatov (ATP-873) 6-4, 6-2, toisella kierroksella niin ikään kotikentillään pelannut neljänneksi sijoitettu Denis Yevseyev (ATP-356) 6-0, 4-6, 6-2 ja perjantaisessa puolivälierässä seitsemänneksi sijoitettu italialainen Francesco Forti (ATP-466) 6-4, 6-4.

– Pelini on toiminut tähän asti hyvin. Täällä on nopea alusta, mikä tekee myös itse pelistä nopeaa ja tämä on mieluisaa minulle, kommentoi Virtanen.

Lauantaisessa välierässä asettuu vastaan venäläinen Savriyan Danilov (ATP-579).

– Hän on tasainen kaveri. Lyö molemmilta puolilta varmasti, eikä tee juurikaan helppoja virheitä, analysoi Virtanen välierävastustajaansa.

Kyseessä on jo nyt Virtasen uran paras noteeraus tällä tasolla. Viime viikolla hän oli saman tasoisen turnauksen puolivälierissä. Hän on aiemmin yltänyt kaksinpelin loppuotteluun $15,000 ITF-turnauksessa. Nelinpelistä suomalaisella on yksi $15,000 ITF-turnausvoitto vuodelta 2018.

Lähde: Tennisliiton tiedote