Kaisa Mäkäräinen paljasti, että ura olisi voinut jatkua tämän miehen alaisuudessa – Huippuvalmentaja kertoi IS:lle, ettei ollut tietoinen asiasta – ”Oliko hän tosissaan?”

© Kuva: Getty Images

Upean ampumahiihtouransa maaliskuun puolivälissä lopettanut Kaisa Mäkäräinen kertoi sunnuntaina Helsingin Sanomien haastattelussa, että hänen komea ampumahiihtouransa olisi voinut jatkua, jos hän olisi saanut ampumavalmentajakseen ranskalaisen alan huippuosaajan Siegfried Mazet’n.

Ilta-Sanomien tavoittaman Mazet’n mukaan hän oli vaistonnut vuosien varrella, että Mäkäräistä kiinnostivat hänen ajatuksensa ammuntaharjoittelusta.

– En kuitenkaan tiennyt hänen sanoneen tällaista julkisesti. Kun Kontiolahdella onnittelin häntä urasta, Kaisa totesi, että olisi halunnut jossain kohtaa työskennellä kanssani. Nyt tämä laittaa jo pohtimaan, oliko hän tosissaan, Mazet toteaa IS:lle.

Mazet vahvistaa samalla, että hän ei ole saanut koskaan työtarjousta Mäkäräiseltä tai Suomen Ampumahiihtoliitolta. Mazetin nykyinen työsopimus Norjan liiton kanssa umpeutuu vuoden 2022 keväällä.

– En olisi voinut tässä tilanteessa suostua Kaisan pyyntöön, Mazet tähdentää.

– Työsopimukseni Norjaan on toinen syy siihen. Toinen on se, etten ikinä valmenna puhelimella tai sähköpostilla. Jos en pysty olemaan ampumapenkalla jokaisen harjoituksen jokaista laukausta, en ole käytettävissä, Mazet jatkaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.