Supervakuutus pelastaa Wimbledonin taloudellisesti – 130 miljoonaa korvauksena turnauksena peruuntumisesta

© Kuva: Getty Images

Wimbledonin perinteikäs tenniksen Grand Slam -turnaus peruuntuu tältä kesältä koronapandemian takia. Turnausjärjestäjät voivat kuitenkin onnitella varautumisesta ennakkoon, sillä Wimbledonilla on varsin harvinainen vakuutus turvanaan.

Wimbledonin turnaus on vakuutettu peruuntumisen varalta ja tällainen – ei sinällään tavaton – vakuutus on jo itsessään kallis. Turnauksen vakuutusehdoissa mainitaan kuitenkin erikseen myös pandemia ja tällaisella vakuutuksella on asiantuntijoiden mukaan hintaa vielä enemmän.

Acton Networkin urheiluanalyytikko Darren Rovellin mukaan pandemiavakuutus on maksanut vuositasolla lähes kaksi miljoonaa euroa. Vakuutus on otettu vuoden 2003 sars-epidemian jälkeen, joten melkoisen pitkän pennin Wimbledon on ehtinyt maksaa.

Nyt sijoitus kuitenkin maksaa itseään takaisin, sillä vakuutuskorvaus tulee olemaan Rovellin arvion mukaan noin 130 miljoonaa euroa.

– Olemme aina yrittäneet hankkia parhaan saatavilla olevan vakuutusturvan, Wimbledonin tiedottaja luonnehti Aftonbladetin mukaan.

Vastaavaa vakuutusta ei tiettävästi ole millään muulla tennisturnauksella.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.