Norjalainen Maren Lundby vei nimiinsä naisten mäkihypyn maailmancupin kolmatta vuotta peräkkäin. Cupin viimeinen osakilpailu hypättiin 12. maaliskuuta, mutta voittajan palkintopokaali – oikeastaan suuri kristallipallo – ei ole vieläkään norjalaisen palkintokaapissa.

Lundby istui maaliskuussa trondheimilaisessa hotellissa kuullessaan, että maailmancupin kausi keskeytetään koronavirustilanteen takia. Hänen kovimmat haastajansa itävaltalaiset Chiara Hölzl ja Eva Pinkelnig tulivat onnittelemaan maailmancupin voitosta. Palkintopystiä ei kuitenkaan näkynyt tuolloin, eikä ole näkynyt vieläkään.

Palkinto ei ollut tuolloin Trondheimissa, koska se oli lähetetty jo Tshaikovskiin Venäjälle, jossa oli määrä järjestää maailmancupin päätösosakilpailu. Norjan hiihtoliiton tietojen mukaan kristallipallo on sittemmin toimitettu Moskovaan, mutta sen jälkeen sen olinpaikasta ei ole tarkempaa tietoa.

Pallo painaa viisi kiloa, joten ihan pikkupakettina sitä ei postitsekaan voi lähettää. Lundby ei ole kuitenkaan asiasta huolissaan vielä.

– Kunhan se loppujen lopuksi saapuu, kaikki on hyvin. Voi olla että on vain mahtavampaa saada se sitten joskus. Odotan saavani panna sen hyllylle kahden muun kristallipallon viereen. Olen tehnyt sille jo tilaa, Lundby sanoi Dagbladetille.