Sosiaalisen median merkitys urheilijoiden yrityskumppanimyynnissä kasvanut merkittävästi – Instagramissa suurta suosiota nauttiva Oona Tolppanen kertoi oman tarinansa

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Sosiaalisen median merkitys yksilöurheilijoiden yrityskumppanimyynnissä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana merkittävästi. Vielä 2000-luvun alussa urheilijoiden yrityskumppanuudet olivat pitkälti valtamedianäkyvyydestä kiinni. Tänä päivänä urheilija on itsensä media ja huolella hoidettu some mahdollistaa yrityskumppanuuksia.

Miten sitten rakentaa brändi sosiaalisessa mediassa ja hyödyntää sitä yrityskumppanuuksissa? Somevaikuttaja, tv-kasvo, personal trainer, liikunnanohjaajaja rugbyn maajoukkuepelaaja Oona Tolppanen kertoo oman brändinsä tarinan uintiurheilun maajoukkueurheilijoille ja valmentajille. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kaksiosainen luentokokonaisuus aloitetaan toukokuussa etäluentona. Toinen osa järjestetään livenä syksyllä.

Tolppanen on luonut oman Fitoona-brändinsä somekanavia hyödyntäen. Instagramissa hänellä on 65 000 seuraajaa ja blogi kerää parhaimmillaan yli miljoona lukukertaa vuosittain.

– Oma tarinani on yksi esimerkki siitä, mikä merkitys somella on yrityskumppanuuksia ajatellen. Jalkapallourani aikana yrityskumppanuuksien saaminen oli vaikeaa, mutta uran jälkeen Instagramini kasvettua yritykset alkoivat kiinnostua ja olen päässyt tekemään hienoja juttuja yritysten kanssa, Tolppanen kertoo.

– Somenäkyvyys sekä aktiivisuus on aika lailla edellytys yrityskumppanuuksissa ja siksi urheilijoiden on tärkeä miettiä omia kanaviaan. Urheilijan arki kiinnostaa varmasti ja toisaalta yrityskumppanit pääsevät parhaiten näkyviin urheilijan arjessa. On hienoa päästä auttamaan uintiurheilijoita Uimaliiton kanssa, Tolppanen jatkaa.

Uimaliiton tavoitteena on herättää ja ylläpitää keskustelua urheilijoiden omasta kaupallisesta tekemisestä ja olla auttamassa urheilijoita sosiaalisen median ja yritysmyynnin asioissa.

– Haluamme tuoda eri aloilta ja lajeista näkökulmia tähän keskusteluun. Tolppanen on Instagramin puolella ollut ensimmäisiä vaikuttajia Suomessa ja hänen tarinansa tulee olemaan mielenkiintoinen. Luennoille on kutsuttu maajoukkueurheilijat, mutta myös heidän valmentajansa. Tätä keskustelua on tärkeä käydä avoimesti koko urheilijan tiimin kanssa. Urheiluydin ei tietenkään saa kärsiä somentekemisen vuoksi, Uimaliiton markkinointi- ja viestintäjohtaja Jari Lamminaho korostaa.

Lähde: Suomen uimaliitto

Kuva: Petteri Peltonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!