Suomalainen keihäsmies hakee uutta ennätystään tulevalla kaudella – ”Heittoja on tullut harjoituksissa varmaan puolet enemmän”

© Kuva: Getty Images

Limingan Niittomiesten Toni Keräsen äänestä huokuu luottamus ja into aloittaa kilpailukausi. Mies on täysin kunnossa loukkaantumisten jälkeen.

Yksi nimenomaan heittoharjoittelua pitkään kiusannut vamma tuli 2017, kun Keräsen kyynärpään sisemmän sivusiteen jänne repesi. Se petti kokonaan seuraavana vuonna ja korjattiin leikkauksella toissa syksynä. Viime kesän kilpailuissa Keränen keskittyi leikkauksen jäljitä hakemaan tekniikkaa takaisin jengoilleen.

– Viime kesän tärkein tavoite oli pystyä heittämään normaalisti. Saada tekniikka entiselleen ja kehittymään tasaisesti eteenpäin, Keränen sanoo.

Kesän mittaan Keränen sipaisi 22-vuotiaiden EM-kilpailuista pistesijan ja heitti parhaimmillaan 75,13. Oma ennätys on toissa vuoden 78,86. Alkavan kilpailukauden tavoite on liittyä 80 metriä rikkoneiden kerhoon, johon hänen mukaansa on edellytykset.

– Sellainen ehkä konkreettisin heittovoimien kehitys näkyy ylivedossa, jossa ennätys koheni yli 15 prosenttia. Myös möykyn ja kuntopallon heitot ovat tuntuneet kevyemmiltä, Keränen sanoo.

Keihästäkin Keränen on heittänyt harjoituskaudella tuntuvasti enemmän kuin kahtena edellistalvena.

– Heittoja on tullut harjoituksissa varmaan puolet enemmän kuin viime talvena. Silloin pääsin vasta maaliskuussa heittämään kevyesti, Keränen muistelee.

Lähde: Urheiluliitto