Kauden kärkitulos syntyi välittömästi! – Suomalainen keihäsmies kokeili toisesta lajista tuttua tekniikkaa

© Kuva: Getty Images

Toni Kuusela kokeili Vantaan Kultainen Keihäs -kilpailuissa uutta heitto-otetta ja voitti kesän kotimaisella kärkituloksella 81,36. Tulos syntyi toisella kierroksella.

Kuusela ja hänen valmentajansa Petteri Piironen päättyivät kokeilemaan toisenlaista otetta mietittyään kuinka Kuuselan ranne saataisiin terävämmin toimimaan heiton lopussa. Ratkaisu oli niin sanottu hankaote, eli keihään narukerän päästä haetaan pitoa keski- ja etusormella eikä vain yhdellä sormella.

– Tiistaina kokeilin sitä ensimmäisen kerran ja päätin silloin kokeilla sitä täällä kilpailussa. Tuntui, että pääsin sillä tavalla tekemään paremmin ranteen räpsäyksen heiton lopussa ja sain myös pidettyä kyynärpäätä heitossa korkeammalla, Kuusela kertaili.

Aiemmin pesäpalloa harrastanut Kuusela on Piirosen mukaan usein miettinyt, kuinka saisi keihäänheitossa aikaiseksi ranteella yhtä räväkän heiton lopun kuin pesäpalloa heittäessä.

– Tätä otetta kokeiltiin ja tällä saatiin keihäs myös kiertämään vähän ylempänä heitossa, Piironen sanoi.

Kuusela: Kädessä ei ollut kipuja

Kuusela aikoo pysyä uudessa otteessa.

– Se tuntui hyvältä, Kuusela sanoi.

Kuusela heitti Vantaalla ensimmäisen kilpailunsa liki kolmeen viikkoon. Kauden ensimmäisessä kilpailussa Jyväskylässä hän sai pieniä repeämiä kyynärvarren lihakseen, mutta nyt heitto kulki ongelmitta.

– Ei ollut mitään kipuja, Kuusela totesi.

Kuusela oli sen verran ylivoimainen, että jätti kaksi viimeistä yritystään heittämättä. Toiseksi ja kolmanneksi heittivät Kälviän Tarmon Jarmo Marttila ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lassi Saarinen tuloksin 74,02 ja 73,58.

Lähde: Urheiluliitto