Jami Kinnunen teki Kuortaneen keihäskilpailussa jotakin, mihin hän ei ole aiemmin pystynyt. Kilpailukausi alkoi omalla ennätyksellä, kun Kinnunen heitti ensimmäisellä yrityksellään 79,12. Se riitti voittoon ja vei Äänekosken Urheilijoita edustavan heittäjän kuluvan kauden kotimaan tilaston kakkoseksi.

– Sanoin parille ihmiselle ennen kisaa, että olisin pettynyt, jos en pääsisi nyt oman ennätyksen lähelle, Kinnunen kertoi.

Voittoheitollaan Kinnunen, 25, paransi kaksi vuotta vanhaa ennätystään 68 senttiä. Hänen kaksi muuta mitattua heittoaan kantoivat 75,12 ja 76,70.

Väkevän kauden alun taustalla on onnistunut harjoituskausi kahden valmentajan Kimmo Kinnusen ja Olavi Parjasen johdolla.

– Sanoin viime kauden jälkeen, että nyt lopetetaan leikkiminen ja aletaan heittämään. Se on käytännössä tarkoittanut, että olen harjoittelussa pystynyt paremmin erottamaan olennaisen ja epäolennaisen, Kinnunen sanoo.

Hyvää kauden avausta pohjusti sekin, että Kinnusen harjoituskausi oli ehjä. Fyysinen kunto on hyvä, mutta erityisen mielissään Kinnunen on siitä, että on pystynyt kehittämään heittoaan teknisesti.

– Kun tulen heittoon aika kovalla vauhdilla, niin nyt on haettu sitä, etteivät askelet lähde viimeisestä ristiaskelhypystä ylöspäin vaan eteenpäin. Silloin saan paremmin ajoitettua heittoa, Kinnunen sanoo.

”Pääsisipä jo heittämään – jännitystä”

Vahva harjoituskaus loi Kinnusen mukaan kauden avauskilpailuun poikkeuksellisen tunnelman.

– Olen aikaisemmin ollut aika kova jännittämään. Nyt jännitys oli sellaista pääsisipä jo kilpailemaan -jännitystä.

Toiseksi Kuortaneella heitti Kälviän Tarmon Jarmo Marttila tuloksella 75,30. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lassi Saarinen oli kolmas heitettyään 74,35. Kumpikin heitti hieman paremmin kauden avauksessaan Jyväskylässä 1. kesäkuuta. Marttila sipasi silloin 76,56 ja Saarinen ennätyksensä 76,67.

27-vuotias Marttila on heittänyt uransa kuudessa viimeisimmässä kilpailussa uransa viisi tähän mennessä parasta kilpailutulosta.

Lähde: Urheiluliitto