400 metrin aitajuoksun Suomen ennätysmies Esbo IF:n Oskari Mörö rikkoi Lahden stadionilla Uusi Alku -kisoissa myös 200 metrin aitajuoksun SE:n. Mörö paransi Kai Kyllösen 33 vuotta vanhaa aiempaa ennätystä sekunnin sadasosan tulokseen 23,24.

– Se oli aikamoista runttaamista, mutta oli hyvä fiilis juosta, Mörö sanoi.

Kauden avauksensa Mörö päätti juosta Lahdessa vasta pari päivää sitten pienen pohjelihasongelman takia.

– Olen jännittänyt kaikkein eniten pohjetta, Mörö totesi.

Möröllä on takanaan syksystä asti vahvasti kulkenut harjoituskausi, joka pohjusti päätöksen avata kausi Lahdessa pienestä vaivasta huolimatta. Osansa päätökseen oli mahdollisuus 200 metrin aitajuoksuun, jonka Mörö on juossut viimeksi teinipoikana.

– Se on sairaan hieno laji, Mörö tuumi.

Möröllä on nyt nimissään 400 metrin aitajuoksun SE:n 49,04 ja 200 metrin aitajuoksun SE:n 23,24 lisäksi 300 metrin juoksussa sähköajanoton Suomen kaikkien aikojen paras aika 33,63. (Markku Kukkoaho on juossut käsiajanotolla tätä nopeammin 33,2.)

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka johti kilpailua lähes loppusuoran puoleenväliin saakka, mutta Mörön lisäksi Lakan ohitti myös hänen seuratoverinsa Ilari Manninen, joka loppusuoralle oli kaartunut vasta neljäntenä.

Toiseksi sijoittuneen Mannisen aika 23,38 kohoaa Suomen kautta aikain tilastossa neljänneksi ja kolmanneksi sijoittuneen Lakan aika 23,63 kautta aikain viidenneksi.

– Vähän rennompaa se olisi voinut olla. Puristin vähän alussa liikaa ja Mörö pääsi liiaksi karkuun, Manninen kertaili juoksuaan.

Muiden kärkimiesten tapaan Manninen viihtyi hyvin tällä harvoin juostulla aitamatkalla.

– Tosi kiva nopeuskestävyyslaji, Manninen hehkutti.

Lähde: Uhreiluliiton tiedote