Tällä kaudella jo oman ennätyksen kiskaissut suomalainen yleisurheilija odottaa jo seuraavaa kilpailua – ”Jos enkka tulisi, se olisi hienoa”

© Kuva: Getty Images

Silja Kosonen odottaa väkevän alkukauden jälkeen mielenkiinnolla lauantain Teemakisoja.

Kosonen on ollut SE:n rikkoneen Krista Tervon kanssa kuluvan kesän naisten moukaririnkien tähti. Kososen kesän neljän ensimmäisen kilpailun parhaan tuloksen keskiarvo on hulppea 66,99 ja oma ennätys on kauden avauksessa heitetty 67,99.

Viime kesänä Kosonen, 17, voitti Nuorten kesäolympiapäivien mestaruuden Bakussa Azerbaidzhanissa 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 72,35. Tulos syntyi kolmen kilon moukarilla. Tämän kesän kisaväline on ollut naisten neljän kilon moukari, jota hän heitti viime kesänä 63,60.

– Vuodenvaihteen paikkeilla siirryttiin harjoituksissa neljäkiloiseen. Sen tunsi alussa, että se on painavampi, mutta kun voima kehittyi syksyllä ja talvella, se ei sitten enää ollut niin traaginen muutos, Kosonen sanoo.

Kososen vahvuus on teknisesti hyvä ja laaja heitto.

– Nopeuttakin on, mikä on plussaa, mutta korjaamista on eniten siinä, että lähden heti heiton alusta vetämään moukaria tosi paljon. Sen kun saisi kuntoon ja lopun pidettyä kasassa, Kosonen arvioi tekniikan kehityskohteita.

Vantaan Teemakisaan Kosonen tulee kesän neljän ensimmäisen kilpailun jälkeiseltä lyhyeltä treenijaksolta.

– Jännä nähdä miten siellä menee, mutta tasaista sarjaa ja vähintään 66 metrin tulosta odotan, jos enkka tulisi, se olisi hienoa, Kosonen sanoo.

Entä mitkä ovat kauden tavoitteet, kun nuorten arvokisoja ei tänä vuonna ole?

– Yli 68 metrin haluan heittää ja Turun Kalevan kisoissa olisi kiva olla mitaleilla, kun ne ovat minulle käytännössä kotikisat, raisiolaisheittäjä sanoo.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.