Vasta 16-vuotias suomalaisnuorukainen taivutti uuteen ennätykseensä ja kaikkien aikojen tilaston kakkoseksi – ”Kroppa on hyvässä kunnossa”

© Kuva: Getty Images

Tommi Holttinen voitti Someron juhannusaaton seiväshyppykilpailun kauden kotimaisella kärkituloksella 540. Juho Alasaari oli toinen ennätyksellään 525, jolla hän nousee 17-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilaston kakkoseksi. Aiempi ulkorataennätys koheni kymmenen senttiä.

Alasaari, 16, taivutti talvella halliennätyksekseen 520 ja on aloittanut kesän kilpailut väkevästi. Kuortaneella kesäkauden avauksessa tuli ulkoratojen ennätys 515, joka Somerolla koheni 525:een.

– Ihan hyvä kilpailu. Keli oli hyvä ja kropassa oli hyvä fiilis. Tuuli vähän vaihteli ja aloituskorkeudessa oli sellaista perussäätämistä, eikä ylitys ollut tyylipuhtain, mutta siitä hyppy lähti lämpenemään kisan loppua kohden, Alasaari sanoi.

– 525:n ylitys oli ihan hyvä hyppy, mutta 535:n ylitykseen oli hyvät mahdollisuudet. Tommi ei siitä hypännyt ja jäin yksin hyppäämään sitä korkeutta.

Someron kisan jälkeen 17-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen ulkoratatilastoissa Alasaaren edellä on vain Arto Peltoniemen 540 vuodelta 1983.

– Ei se 540 kaukana ole, jos saa samanlaisiin keleihin hypätä kuin nyt ja kroppa on hyvässä kunnossa, Alasaari arveli.

Alasaari, 16, opiskelee Kuortaneen urheilulukiossa ja Kuortaneella ollessaan harjoittelee Mikko Latvalan johdolla ja mutta pitää yhteyttä myös valmentaja Mikael Westön kanssa.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.