Elokuisen yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesin kansainvälinen urheilijakaarti varmistuu kovaa vauhtia. Miesten 400 metrin aitoihin ovat Oskari Mörön ohella tulossa syksyn MM-kisoissa Dohassa välierissä juosseet Rasmus Mägi, Ludvy Vaillant, Takatoshi Abe, Thomas Barr ja Patryk Dobek.

– Lajit ovat rakentuneet hyvin. 400 metrin aidat on liki valmis. Jotkut muistakin lajeista ovat jo aika valmiita, sanoo kisojen urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Salonen on tyytyväinen vauhtiin, jolla neuvottelut ulkomaisten urheilijoiden managerien kanssa ovat edenneet, vaikka työsarka ei koronapandemian takia ole ongelmaton.

– Nyt on ollut aika helppo löytää ulkomaisia kilpailijoita, mutta koronatilanne aiheuttaa epävarmuutta ja haasteita käytännön järjestelyille. Haasteena on esimerkiksi kuinka järjestyvät urheilijoille lennot Suomeen ja täältä pois, Salonen sanoo. Paavo Nurmi Gamesin 400 metrin aitureista osa on kilpailut Turussa aiemminkin, kuten Viron Rasmus Mägi. Olympiakuutonen ja vuoden 2014 EM-kisojen mitalisti voitti Turussa 2015. Viime kauden parhaansa 48,93 Mägi juoksi Dohan MM-kisojen välierissä.

Ranskalainen Ludvy Vaillant kiiti matkan viime vuonna 48,30 ja juoksi Dohan MM-kisoissa seitsemänneksi yltäneessä Ranskan 4 x 400 metrin viestijoukkueessa. Takatoshi Aben viime kesän paras juoksu osui Japanin mestaruuskisoihin. Fukuokassa syntyi aika 48,80.

Berliinin EM-kisoissa 2018 pronssimitalistiksi aitonut irlantilainen Thomas Barr juoksi viime vuonna parhaimmillaan 49,02 ja Puolan Patryk Dobek 48,80.

Lähde: Urheiluliitto