Korkeushypyn naisten SE:n haltija Ella Junnila on utelias näkemään, kuinka kesän ensimmäiset kilpailuhypyt kulkevat. Junnila avaa kilpailukautensa keskiviikkona Jyväskylässä Harjun kentällä Motonet GP:ssä.

– Eipä minulla ole ennen ollut tällaista kevättä. Ihan näin suoralta kädeltä en osaa sanoa, miten kisa tulee menemään, Junnila sanoo.

Junnila jätti hallikauden väliin, kun ulkoratakausi venyi Dohan MM-kilpailujen takia syksyyn. Koronaepidemian monet vaikutukset taas siirsivät kesän kilpailukauden avauksen heinäkuulle ja venyttivät kevään harjoituskautta.

Pitkä harjoituskausi vahvisti hyppääjän fyysisiä ominaisuuksia. Kevätkesän mittaan suorituskykyä on sitten muokattu kilpailuvireeseen.

– Kisoihin on nyt haettu fyysistä virettä ihan normaalisti. Olen loikkinut paljon, viisiloikkaa ja viisikinkkaa, juossut perinteistä 20 metriä paikaltaan ja tehnyt kuulanheittoja, Junnila kertoo.

– Tekniikka on antanut hyppäämiseen oman haasteensa. Kun ominaisuudet ovat parantuneet, tekniikka ei vielä ihan pysy mukana.

Lähde: Urheiluliitto