SE-vauhdissa ollut yleisurheilija keskeytti Lahdessa – ”Olisi jatkanut, jos kyse olisi ollut arvokilpailusta”

© Kuva: Getty Images

Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen keskeytti 17-vuotiaiden seitsenottelun Lahdessa avoimissa Etelä- ja Kaakkois-Suomen mestaruuskilpailuissa keihäänheitossa tulleen selkävaivan takia.

– Sagan selässä tuntui jo verryttelyssä, mutta siinä hän heitti ihan hyvin. Ensimmäinen kilpailuheitto lähti sitten vähän sivusta ja siinä tuli vääntöä. Se tuntui selässä eikä Saga sen jälkeen enää uskaltanut heittää täysillä, Vannisen valmentaja Matti Liimatainen sanoi.

Liimatainen arvioi, että kyse ei ole isommasta ongelmasta. Hänen mukaansa Vanninen olisi juossut 800 metriä, jos kyse olisi ollut arvokilpailusta.

Vanninen oli avauspäivän jälkeen 17-vuotiaiden SE-vauhdissa ja haki 6000 pisteen ylitystä. Toinen kilpailupäivä alkoi kuitenkin takuten. Vanninen jäi pyörivän tuulen kiusaamassa pituushypyssä 559:ään.

– Tuossa 559:n hypyssä Saga jäi noin 35 senttiä vahasta. Tuuli vaihteli vastatuulesta 3,5 metriä sekunnissa myötätuuleen 2 metriä sekunnissa, Se on moniottelijalle hankala, kun jalat eivät edellispäivän lajien jälkeen ole ihan parhaat, Liimatainen arvioi.

Keskeyttämisestään huolimatta Vanninen kokosi 17-vuotiaiden kilpailussa 4975 pistettä, joka oli 324 pistettä enemmän, kuin HIFK:n Iina Holopaisella. Vannisen suunnitelmissa seuraava seitsenottelu on Turun Kalevan kisoissa elokuussa.

Lähde: Urheiluliitto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.