Hallitseva miesten lentopallon Suomen mestari VaLePa jahtaa jatkopaikkaa Mestarien liigassa tällä viikolla Romanian Galatissa. Eurokentillä joukkue kulkee nimellä Ford Levoranta Sastamala. Suomalaisjoukkue pelaa kolmen joukkueen lohkossa, jossa isäntäjoukkueena on C.S.M. Arcada Galati ja kolmantena joukkueena kroatialainen OK Ribola Kastela.

Lohkon voittaja selviytyy toiselle kierrokselle, jossa pelataan kaks kolmen joukkueen lohkoa. Näiden lohkojen joukkueet selviytyvät lohkovaiheeseen, joka käynnistyy marraskuun puolivälissä.

Ford Levoranta Sastamala kohtaa Ribola Kastelan keskiviikkona kello 20 ja Arcada Galatin torstaina kello 18.

Kastela avasi Kroatian liigan lauantaina 3-2 -kotivoitolla Centrometalista. Romanian liiga käynnistyy vasta 17.10.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko:

– Innokkain mielin olemme matkassa, päästään viimein taas pelaamaan. Näkyi mukavaa kuplintaa treeneissä lähdön lähestyessä. Valmistautuminen on mennyt ihan odotetusti ja aikataulussa. Loukkaantumisilta ja esteiltä on korona pois lukien vältytty.

– Kastela on nuori porukka, aika meidän tyyppinen rakenteeltaan. Lähtökohtaisesti sanoisin heidän olevan vastustajista se heikompi joukkue. Galati on taas perinteinen Eurocupjoukkue. Laadukas pelaajamateriaali – isot keskitorjujat ja kova hollantilaishakkuri (Niels Klapwijk).

– Yhtä kaikki lähdemme turnausta voittamaan, hienoa että päästään pelaamaan pari kovaa matsia tähän kauden alkuun.

Lähde: Lentopalloliitto