MTV: Suomen päävalmentaja ihmettelee hiihdon parjattua kohupäätöstä – ”Ei ole muuta selitystä kuin…”

© Kuva: Juha Tamminen
Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Hiihdon ja ampumahiihdon maailmancupien on määrä alkaa marraskuussa, mutta vieläkään ei ole mitään tietoa siitä, miten aiemmin tänä vuonna päätettyä fluorivoiteiden kieltoa tullaan valvomaan tai niiden käyttöä testaamaan.

FIS ja laitevalmistajat ovat kehitelleet testauslaitetta, joka piti esitellä syyskuun lopulla. Näin ei kuitenkaan tapahdu.

Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kertoo MTV Urheilulle, ettei FIS selittänyt tilaisuuden lykkäämistä ”määrittelemättömään ajankohtaan lokakuulle” sen tarkemmin.

– Ei ole muuta selitystä kuin, että se laite ei vain ole valmis. Kehitystyö ei ole vielä siinä vaiheessa, että se olisi toimiva.

Pasanen ihmettelee, että voiko uusi sääntö tulla voimaan vielä kauden alusta, jos laitetta ei päästä testaamaan eikä kukaan tiedä, millaisista rajoituksista edes puhutaan.

– Nythän ei tiedetä yhtään, voiko siitä tulla ylitys, jos on harjattu (suksia) harjalla, jossa on vanhoja fluorijäämiä. Vai voiko voiteessa olla vielä vähän fluoria. Tällä hetkellä ohjeistus on ollut se, että pitää putsata kaikki vanhat varusteet ja niistä vanhat fluorijäämät pois. Niitä olemme nyt putsanneet.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!