Suomen tennistoivolle todella ikävä päätös US Openissa – joutui lopulta luovuttamaan

© Kuva: Getty Images

Emil Ruusuvuori, 21, joutui valitettavasti antamaan luovutuksen Casper Ruudille, 21, US Openin toisella kierroksella. Jalkavammasta kärsinyt Ruusuvuori vetäytyi ottelusta tilanteessa 4-6, 3-6, 2-3.

Ennakkoasetelmat otteluun olivat herkulliset, sillä pelaajat olivat treenanneet yhdessä ennen lähtöään Yhdysvaltoihin – eli pelaajat tunsivat toisensa ja toistensa pelityylit erinomaisesti. Juuri ottelun alettua kertoi ATP, että kyseessä oli ensimmäinen kerta Grand Slam -tasolla, kun suomalainen ja norjalainen kohtaavat. Tällä hetkellä Ruud on Pohjoismaiden ykköspelaaja löytyen maailmanlistalta sijalta 37 ja Ruusuvuori on uransa korkeimmassa lukemassa 92.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien pelaajien pitäessä syöttövuorojaan. Peliasetelma hahmottui myös hyvin nopeasti: Ruusuvuori painoi vahvasti päälle takarajan päältä ja Ruud oli kaukana takarajan takana vaihdellen tempoa. Ensimmäisiä murtopalloja saatiin odottaa yhdeksänteen peliin, kun norjalainen ajautui suuriin vaikeuksiin. Ruusuvuori hankki itselleen kaksi murtopalloa, jotka molemmat maailmanlistan 37. selvitti läpisyötöllä. Ruusuvuori jatkoi painostustaan ja hankki peräti viisi murtopalloa lisää, mutta Ruud selvitti nämä kaikki vahvan syöttöpelinsä avustuksella ja siirtyi 5-4 johtoon. Seuraavaksi selkä seinää vasten syöttänyt Ruusuvuori ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, vaan yhden kaksoisvirheen ja Ruudin hyvän pelin seurauksena avauserä kirjattiin Ruudille 4-6.

Toisen erän alussa oli molemmilla pelaajilla murtopalloja, mutta kumpikaan ei onnistunut näitä hyödyntämään. Tilanteessa 1-2 nähtiin myös suomalaisittain pelottava hetki, kun Ruusuvuori otti lääkintätauon oikean jalkansa vuoksi. Lääkintätauolta palattuaan Ruusuvuori tasoitti tilanteen vahvojen syöttöjen ja peruslyöntien saattelemana. Tämän jälkeen alkoi hieman näkyä, että suomalaisen jalka ei ollut täydessä kunnossa. Ruud onnistui murtamaan Ruusuvuoren syötettyä kaksi kaksoisvirhettä erän kuudennessa pelissä. Tämän murron turvin norjalainen vei erän 3-6.

Kolmannen erän alku viivästyi, kun norjalainen piti pitkän erätauon pukuhuoneen suojissa vaihtamassa vaatteitaan. Tämä ei Ruusuvuorta häirinnyt, kun hän piti syöttönsä ja onnistui myös ensimmäistä kertaa ottelussa murtamaan vastustajansa. Murron johto ei kuitenkaan pitänyt, kun norjalainen otti heti vastamurron kaventaen tilanteeksi 1-2. Ruusuvuori pääsi vielä yrittämään murtoa, mutta tämän jälkeen kävi katsojille selväksi ettei suomalaisen jalka ollut hyvässä kunnossa. Valitettavasti Ruusuvuori joutui antamaan lopulta luovutusvoiton ja Ruud eteni kolmannelle kierrokselle erin 4-6, 3-6, 2-3 rtd.

Lähde: Tennisliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.