Golfin Masters-turnauksen alla englantilaisgolfari Tyrrell Hattonilla on alla hyviä turnauksia ja Hatton hakee menestystä nyt myös ainoassa isossa turnauksessa, jossa hän ei ole koskaan yltänyt kymmenen joukkoon. Urheilullisen puolen sijasta suureksi puheenaiheeksi ovat kuitenkin nousseet Hattonin käyttämät hupparit.

Kohu sai kunnolla alkunsa lokakuussa Hattonin voittaessa BMW PGA Championshipin pelaten huppari päällään. Sosiaalinen media suorastaan räjähti ja Hattonia syytettiin etiketin rikkomisesta ja oven avaamisesta lajin pelaamiselle ”revityissä farkuissa ja T-paidoille, joissa on kaksimielisiä viestejä”.

– Olen yllättynyt reaktioista. En minä ole ensimmäinen joka niitä [huppareita] käyttää. Olen nähnyt Tommy Fleetwoodin ja Rory McIlroyn hupparissa – ja monet naiset ammattilaiskiertueella ovat käyttäneet hupparia vuosia. Ainoa ero on se, että satuin voittamaan ison kisan hupparissa, Hatton totesi SunSportille.

– Eikä sitä pitäisi pitää rikoksena ihmisyyttä vastaan, kuten jotkut ovat asian esittäneet.

Hatton painottaa käyttävänsä hupparia yksinomaan käytännöllisistä syistä viileämmillä keleillä.

– Luuletteko, että pystyin voittamaan kisan, jossa on tukku huippupelaajia, jos hupparilla olisi mitään vaikutusta sen suhteen, etten pystyisi parhaimpaani, Hatton heitti.