Katso video harjoituksista: Nooralotta Neziri on erinomaisessa fyysisessä kunnossa – ”Treeni on ollut huono, jos sata kiloa ei nouse”

© Kuva: Juha Tamminen

Nooralotta Neziri lähtee talven kilpailukauteen luottavaisena. Harjoituskauden jäljiltä hän on erinomaisessa kunnossa.

– Harjoittelussa on paneuduttu paljon keskivartaloon ja tekniikkaan, mikä on tuottanut tulosta. Myös kaikki terveyteen liittyvät asiat ovat balanssissa: Veriarvot ovat hyvät ja kroppa on ollut terve, Neziri sanoo.

Erityisen iloinen kokenut aituri on siitä, että juoksutekniikan kanssa tehty työ on tuottanut tulosta.

– Tekniikassa on haettu sitä, että ponnistus tulisi paremmin loppuun asti. Minulla juoksu jää yleensä vähän ”istumaan”. Tykkään myös koukistaa etujalkaa, ja sitä on yritetty saada pysymään suorempana. Se on nyt jo paljon parempi kuin ennen, vaikkei vielä niin hyvä kuin se voisi olla, Neziri arvioi.

Valmentaja Petteri Jousteen mukaan fysioterapeutti ja kiropraktikko Tuomo Pieti on ollut vahvasti mukana edistämässä tekniikan kehitystä.

– Loppuojennus ja etujalan toiminta ei ollut pelkkä tekniikkakysymys. Lantionojennuksen lopussa on ollut myös voimanpuutetta, johon Tuomo on tehnyt erikoisharjoitteita. Niitä on tehty säännöllisesti, ja se on ollut osa sitä työtä, jolla tekniikkaa on kehitetty, Jouste kertoo.

Nopeus, kimmoisuus ja voimat ennätystasoa

Fyysiset ominaisuudet ovat aina olleet Nezirin vahvuus ja ne ovat nytkin erinomaisessa vireessä.

– Petteri sanoi, ettei tällä harjoituskaudella panosteta niin paljon maksimivoimaan, mutta rinnallevedossa nostin silti ennätykseni, 102,5 kiloa. Olen aiemmin nostanut sata kiloa kahdesti elämässäni. Nyt treeni on ollut huono, jos sata kiloa ei nouse, Neziri sanoo.

Jousteen mukaan painopiste voimaharjoittelussa on kallistunut nopeusvoiman suuntaan. Uutena apurina työssä on ollut levytangon liikettä mittaava sensori.

– Parissa eri liikkeessä sitä on käytetty. Se antaa palautteen tangon nopeudesta ja minä huudan sen urheilijoille, jotka ovat sen verran kilpailuhenkisiä, että se pistää yrittämään. Se on tuonut nopeusvoiman harjoitteluun uuden vaihteen, Jouste viittaa niin Nezirin ja kuin koko laajan pika- ja aitajuoksuryhmänsä nopeusvoimatreeniin.

Hyvässä kuosissa ovat myös Nezirin muut ominaisuudet.

– Vauhditon pituus on parantanut ja nopeuskin on lähtenyt paranemaan. Yhden askeleen vauhdilla menee kymppiloikkaa yli 31 metriä, Jouste sanoo.

Kausi alkaa kovan tason kilpailussa

Kauden aloittaminen suoraan Karlsruhesta sopii Nezirille. Hän ei tarvitse kansainvälisen kisan alle harjoituskilpailua.

– Nyt Petterin valmennuksessa olen pystynyt aloittamaan kilpailukauden aika hyvältä tasolta.  Harjoittelun rytmitys toimii niin, että olen hyvässä kunnossa jo ensimmäisessä kilpailussa. Siksi olen pystynyt aloittamaan kovalta tasolta ja kovista kisoista, Neziri sanoo.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.