Seppo Räty on muistellut Ilta-Sanomissa omia kokemuksiaan Japanista.

Räty nappasi MM-hopeaa vuoden 1991 Tokion MM-kisoista. Voiton vei Kimmo Kinnunen.

Räty on tarinoinut Ilta-Sanomille kisojen esileirin tapahtumista. Siellä hän ja Kinnunen päättivät järjestää melkoisen yllätyksen suomalaiselle joukkueenjohtajalle, joka pamahti vatsalleen hierontapöydälle.

Kinnunen ja Räty ottivat hierojan paikan ja laittoivat kätensä toimimaan.

– Näimme pöydän vieressä harvinaisen tulista linimenttiä. Se oli oikeasti niin polttavaa, ettei sitä arvannut laittaa omiin kipeisiinkään paikkoihin kuin aivan pikkaisen. No, me tietysti Kimmon kanssa voideltiin johtaja sillä linimentillä päästä varpaisiin niin tehokkaasti, että omia näppejänikin poltteli pitkään sen jälkeen, Räty tarinoi IS:lle.

Kaksikon toiveena oli, että joukkueenjohtaja olisi reagoinut voimakkaasti kokemaansa. Toisin kuitenkin kävi.

– Perkele, mutta ei. Siellä hän vaan pysyi mahdottoman pitkään ja ilmekään värähtämättä. Silmistä kyllä näki, että kipeää teki, mutta kaveri oli kerta kaikkiaan päättänyt olla suomatta maille sitä jekkunautintoa, Räty jatkoi.

Tässä Ilta-Sanomien koko juttu.