Nyrkkeilyssä alle 60-kiloisten sarjassa nyrkkeilevä Mira Potkonen saa tiistaina avausottelussaan vastaansa Ranskan Maiva Hamadouchen. Vastustaja on tuttu, Potkonen on otellut häntä vastaan muutamia kertoja, viimeksi harjoitusottelussa joitain viikkoja sitten.

– Aika hullua matsia on tiedossa. Hän tulee päälle kuin yleinen syyttäjä. Mutta mielenkiintoista tulee, mä oikein odotan jo. Hän on hyvä vastustaja, jota vastaan pitää käyttää taitoa ja nopeutta.

Toisissa olympialaisissaan Suomea edustava Potkonen kertoo olevansa hyvin valmistautunut ja Rion jälkeen tekeminen on mennyt entistä ammattimaisempaan suuntaan.

– Erilaiset tukitoimet ovat mahdollistaneet ammattimaisen tekemisen. Myös Maarit (Teuronen) on pystynyt panostamaan täysipäiväisesti valmennukseen. Teknistä puolta ja lajitaitoja on päästy treenaamaan enemmän, kun on päästy liikkumaan paremmin.

Liukkonen ensimmäistä kertaa olympia-altaaseen, Mattsson päämatkalleen

Uinnin kilpailutapahtumat jatkuvat suomalaisittain iltajaksossa, joka alkaa klo 13. Ari-Pekka Liukkonen starttaa 100 m vapaauintiin neljännessä erässä klo 13:09. Kolmansiin olympialaisiinsa lähtevän Liukkosen valmistautuminen on sujunut hyvin ja viimeiset päivät on haettu kisavirettä. Liukkosen päämatka, 50 m vapaauintia, on vuorossa perjantaina.

– Viimeistely on sujunut hyvin, treenin suhteen ei mitään ihmeellistä. Nyt vaan koitetaan viritellä kroppaa uintia varten.

Matti Mattsson pääsee huomenna päämatkalleen 200 m rintauintiin, jossa hänet nähdään kolmannessa erässä klo 13:42.

Tapper kärjessä seuraaviin lähtöihin

Purjehdus jatkuu huomenna Laser Standard- ja Laser Radial -luokkien lähdöillä. Kaarle Tapper lähtee Laser Standard -luokan lähtöönsä klo 6:15 ykköspaikalta. Tuula Tenkasen Laser Radial -luokka aloittaa päivän lähdöt klo 6:05. Tenkanen starttaa sijalta 10.

Suomalaiset Tokiossa ti 27.7.

6:05 N Purjehdus Laser Radial 5. ja 6. lähtö: Tuula Tenkanen

6:15 M Purjehdus Laser Standard 4., 5. ja 6. lähtö: Kaarle Tapper

13:00 (13:09) M Uinti 100 m vu alkuerät: Ari-Pekka Liukkonen

13:24 N Nyrkkeily 57-60 kg 1/32: Mira Potkonen

13:38 (13:46) M Uinti 200 m ru alkuerät: Matti Mattsson

Lähde: Olympiakomitean tiedote