Suomalainen yleisurheilija vaihtaa seuraa! – ”Pitää ottaa seuraava kehitysaskel, jos haluaa pärjätä maailmalla”

© Kuva: Getty Images

Moukarinheittäjä Silja Kosonen vaihtaa tulevalla kilpailukaudella Someron Esan edustusasun Turun Urheiluliiton paitaan.

– Juteltiin tulevasta kaudesta valmentajani Jani Pihkasen kanssa ja todettiin, että tässä pitää ottaa seuraava kehitysaskel, jos haluaa pärjätä maailmalla. Uskon, että Turun Urheiluliitto pystyy auttamaan minua siinä parhaiten, 19-vuotiaiden ME:n haltija kertoo Etelä-Afrikan harjoitusleirin päätteeksi.

– Turun Urheiluliitto on minulle luonteva valinta myös siksi, että kaikki on lähempänä, kun raisiolaisena asun tässä Turun seudulla. Someron Esalle olen kiitollinen. En olisi nyt tässä missä olen ilman seuran apua.

Yleisurheilun seurasiirrot vahvistuvat virallisesti vasta, kun joulukuussa kokoontuva Suomen Urheiluliiton järjestövaliokunta on ne käsitellyt ja hyväksynyt.

Kolme heittotreeniä viikossa

Viime kesänä moukarinheiton alle 20-vuotiaiden EM- ja MM-tittelit voittaneen Kososen, 18, syksy on sisältänyt muitakin muutoksia kuin siirron turkulaisseuraan. Kosonen aloitti saksan kielen opiskelut Turun yliopistossa ja kokeili ensi kertaa urallaan parin viikon ulkomaanharjoitusleiriä.

– On paljon välineitä, hyvät treenipaikat ja heittopaikka todella nätillä alueella. Harjoituksellisesti leirillä ei ollut sen syvempää tarkoitusta, kuin päästä heittämään ulos ja lämpimään Suomen synkästä marraskuusta, Kosonen kertaa Etelä-Afrikan Potchefstroomin treenileiriä.

– Olen heittänyt muiden harjoitusten ohella kolme heittotreeniä viikossa ja niissä noin 20-30 heittoa per treeni. On ainakin tullut paljon heittoja ulkona. Raisiossa heittopaikalla ei ole valoja, joten siellä olisi iltaisin pitänyt heittää sisällä.

Lähde: Urheiluliitto


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.