Olympialaisten jälkeen Ida Hulkko ei ole ehtinyt juuri lomailla, kun ISL-runkosarja alkoi jo elokuun lopulla. Syksyn kisastarttien määrä on ollut kova, kun marraskuussa uitiin myös lyhyen radan EM-kilpailut.

– Syksyn haaste on ehdottomasti ollut kiire ja jatkuva kisaaminen. Omat vahvuudet kuitenkin perustuvat pitkälti kovaan kisalataukseen, ja nyt kun syksyn aikana tuli reippaat 35 kisastarttia pelkästään ISL puolelta, ei ollut maailman helpoin saada itsestään henkisesti taikka fyysisesti kaikkea irti jokaisessa startissa. Jokainen kisa on kuitenkin aikalailla arvokisojen finaalitasoa, joten se tuo kokemusta ja uskoa omaan tekemiseen, että pystyin olemaan jokaisessa 50 metrin rintauinnin startissa TOP 3 -sijoituksilla, Hulkko miettii.

Myös valmennuksen näkökulmasta kova kisatahti on luonut omat haasteensa. Valmentaja Jere Jännes on tyytyväinen Hulkon perustasoon ja koviin kisastartteihin.

– Perustaso alkaa olla selvillä ja melko kivalla tasolla. Haasteellista on toki yrittää mitään suurempaa kehittää, kun kisoja on jatkuvasti. Toisaalta kauteen lähdettiin sillä mielellä, että nautitaan kisaamisesta ja tuloksilla ei ole niin väliä. Sitä voi sitten jokainen pohtia, miten se huippu-urheilussa onnistuu, kun lähes joka viikko vastassa on maailman kovimmat uimarit. Tästä on mukava lähteä lyhyen radan MM-kisojen kautta lomille ja aloittaa matka kohti Pariisin olympialaisia, Jännes sanoo.

Lyhyen radan MM-kilpailut uidaan Abu Dhabissa 16.–21. joulukuuta. Suomelta lähtee kilpailuihin 7 uimarin joukkue.

Lähde: Uimaliitto