Olympiavoittaja, Olympiakomitean hallituksen jäsen ja Kuortaneen valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus on tänään valittu globaalin Association of Sport Performance Centres (ASPC) -järjestön puheenjohtajaksi. Korjus voitti vaalissa hollantilaisen Jochem Schellensin ja nousee puheenjohtajaksi toimittuaan järjestön hallituksessa jo kahdeksan vuoden ajan, joista viimeiset kaksi vuotta varapuheenjohtajana.

– Olen kiitollinen, että sata jäsenkeskusta äänestivät minut puheenjohtajaksi. Olen myös hieman yllättynyt, että voitin Schellensin, Hollanti on iso urheilumaa ja eikä meiltä Pohjolasta liikaa ole noustu tällaisille paikoille, toteaa uusi puheenjohtaja tyytyväisenä.

Uudessa tehtävässään Korjus haluaa vaikuttaa mm. huippu-urheilun rakenteisiin ja ammattilaisuuden kasvuun, urheilijoiden tasavertaisuuteen ja yhtäläisiin mahdollisuuksiin sekä kumppanuuksien vahvistamiseen urheilun sisällä. Korjuksen visiona on myös tuoda urheiluteollisuus eturintamaan ilmastonmuutoksen haasteiden ratkaisijana.

– Kestävän kehityksen on oltava ensisijalla kaikessa toiminnassamme ja urheilun on keksittävä energiatehokkaita ratkaisuja kaikilla sen osa-alueilla. On löydettävä ympäristöystävällisiä tapoja laajentaa ja vahvistaa urheiluliiketoimintaa ja ryhdyttävä soihdunkantajaksi näiden arvojen esille tuomisessa, hän linjaa.

Lähde: Olympiakomitea