Wilma Murto avasi hallikauden vahvasti – teki mielenkiintoisen peliliikkeen

© Kuva: Getty Images

Uusia, pidempiä seipäitä testannut Wilma Murto avasi hallikauden seiväshyppykilpailut voitolla Tampereella lauantaina. Murto ylitti 440 ja oli lähellä 450:n ylitystä.

– Seipäät ovat samaa merkkiä ja mallia kuin ennenkin, mutta pidempiä mitä olen aiemmin käyttänyt. Tämä kilpailu oli niiden sisäänajoa, Murto sanoi.

Salon Vilpasta edustava Murto taivutti viime kesänä Suomen ennätyksen 472 ja oli Tokion olympiakisoissa viides. Nyt takana on hyvin sujunut syksyn ja alkutalven harjoituskausi.

– Harjoittelu on mennyt tosi hyvin. Olen päässyt ominaisuuksissa eteenpäin. Varsin reaktiivisuus ja kimmoisuus, joka ei ole ollut minun vahvuuteni, on kehittynyt, Murto sanoi.

Hallikauden ensimmäisissä kilpailuissa Murron haaste on totuttelu uusiin, 475 senttiä pitkiin seipäisiin. Aiemmin käytössä oli 460-senttiset seipäät.

– Näillä seipäillä seipään kaaren profiili muuttuu ja myös se fiilis, miltä seiväs kädessä tuntuu, mutta hyvällä tekniikalla kun menee, ne eivät hyppäämisen kannalta ole helpompia tai vaikeampia, vain uusia, Murto sanoo.

Toiseksi Tampereella sijoittui Oulun Pyrinnön Elina Lampela, joka ylitti 430 ja teki hyviä yrityksiä omasta halliennätyskorkeudestaan 440. Ulkoradoilla Lampela on ylittänyt 453.

Manninen ja Vakkilainen ennätysvauhdissa

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen voitti Tampereella 60 metrin aidat ennätyksellään 7,75 juostuaan alkuerissä 7,81, mikä alitti hänen aiemman ennätyksen sekunnin sadasosalla.

– Ajan lisäksi olen erittäin tyytyväinen, että sain tehdyksi kaksi puhdasta juoksua. Tämän jälkeen kauden tavoite on MM-hallirajan 7,72 rikkominen, Manninen totesi.

Vantaan Salamien Jenna Vakkilainen, 16, voitti naisten 60 metrin aidat ennätyksellään 8,37, jolla hän nousi 17-vuotiaiden sarjan kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi.

Hämeenlinnan Tarmon Eino Vuori voitti 60 metriä ajalla 6,86. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Juho Koivisto oli toinen ennätyksellään 6,97.

Lähde: SUL:n tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.