Ampumahiihtäjä Tero Seppälä on kertonut Iltalehdelle valmistautumisestaan Pekingin olympialaisiin.

Uusi venäläisvalmentaja Anatoli Hovantsev on muuttanut suomalaisen harjoittelua huimasti ja se on näkynyt myös kilpailuissa, sillä hän on ollut jo maailmancupissa viisi kertaa kymmenen joukossa.

Seppälä kertoo kaksikon kehittäneen yhdessä miehen asentoa ja aseen säätöjä kuntoon. Myös uusi harjoitusmetodi saa runsaasti kiitos suomalaiselta. Hän on ammunnassa sekä tarkempi että nopeampi.

– Aika paljon oli treenejä, että vaikka viisi minuuttia vetolaitetta ja ammuin välissä. Sitten taas viisi minuuttia. Sitä kautta on saatu pystyammuntaan haastetta ja samalla kehitetty ylävartaloa. Tämä on venäläisten suosima harjoitusmuoto ja Suomessa vähemmän käytetty. Se on toiminut minulle, Seppälä kertoo IL:lle.

Tämän päivän kilpailussa harjoittelumuodosta ei ollut kuitenkaan tarpeeksi apua, sillä kaksi sakkoa ampunut Seppälä hävisi kärkeen lopulta kolme ja puoli minuuttia. Hän oli lopputuloksissa lopulta 23:s.