Yllätyksellisen ja dramaattisen yhdistetyn normaalimäen kilpailun vei Pekingin olympialaisissa nimiinsä Saksan Vinzenz Geiger..

Ilkka Herola oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 8 ja lopputuloksissa Herolan ero kärkeen oli +25,4 sekuntia ja sijoitus 6:s.

– Ihan onnistunut mäkiosuus ja hyvän paikan sai hiihtoon, mutta ei ollut ladulla minun päiväni tänään. Oli ihan eväät syöty tuohon vikalle kierrokselle lähtiessä. Täällä korkealla erot tulevat aika äkkiä ja tärkeintä on just se, missä tilassa on tuohon vikalle kierrokselle lähtiessä. Meidän letkasta se kärkikaksikko kuitenkin tuli, että vauhdinjako oli ihan hyvä. Se, minkä takia tänään ei pystynyt siinä riittävän taloudellisesti tulemaan mukaan, niin sitä en tiedä, mikä siinä oli, kommentoi pettynyt Herola.

Toiseksi paras suomalainen oli 17:nneksi sijoittunut Eero Hirvonen.

– Mäki oli aika pettymys. Aika paljon enemmän odotin siltä ja siinä olisi varmasti ollut mahdollisuudet hypätä paljon paremmin, mutta ei siitä nyt kuitenkaan jäänyt paljoa jossiteltavaa. En käsitä sitä, miten vaikeaa tuo hiihtäminen oli, koska fiilis on ollut tosi hyvä ja tuntuu, että valmistautuminen on mennyt kaikin puolin ihan älyttömän hyvin. Olin aika varma, että pystyn hyppäämään kauden parhaan kisasuorituksen ja hiihtämään huonollakin hiihdolla kauden parhaan hiihdon, kun kunnon pitäisi olla tosi hyvä, mutta sitten tämä päivä kokonaisuutena meni näin. Ei ole mitenkään kovin hyvä fiilis.

Perttu Reponen oli 22:s ja Arttu Mäkiaho 23:s.

Lähde: Olympiakomitea