Olympiakomitean alaisen Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki erosi maanantaina tehtävästään naisiin kohdistuneen epäasiallisen käyttäytymisen takia.

Lehtimäki sai jo viime syksynä varoituksen työyhteisön naisiin kohdistetusta epäasiallisesta käytöksestä. Varoituksesta huolimatta Olympiakomitea antoi hänelle jatkopestin huippu-urheiluyksikön johtajana.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoi myös torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että hänen tiedossaan on toinenkin urheiluyhteisössä tapahtunut häirintätapaus, joka on ollut tiedossa jo pidempään.

Olympiakomitean hallituksen urheilijajäsen Mika Poutala kertoo nyt Yle Urheilulle, että hänen mielestään suurin ongelma oli se, että Olympiakomitean hallitus ei tiennyt Lehtimäen saamasta varoituksesta silloin, kun hänen jatkostaan keskusteltiin.

Hän sanoo antaneensa kovaa palautetta Vapaavuoren suuntaan hallituksen kokouksessa.

– Olin aika suora sanomisissani. Olen nuori tulokas, joten minun oli aika helppoa sitten laukoa suoraan ne asiat, mitä olin mieltä, hän kertoo Yle urheilulle.