Robert Heleniuksen tulevaisuus nyrkkeilyn raskaassa sarjassa on puhuttanut viime aikoina Briteissä ja Yhdysvalloissa. Asiantuntijat pitävät mahdollisena, että Helenius on ex-mestari Deontay Wilderin seuraava vastustaja.

Wilder ilmoitti tällä viikolla, että hän tulee jatkamaan uraansa. Mies piti tauon hävittyään toista kertaa peräkkäin englantilaistähti Tyson Furylle.

The Sun -lehti on arvioinut Wilderin mahdollisia vastustajia. Esiin nousi viisi nimeä: Andy Ruiz Jr, Derek Chisora, Robert Helenius, Dillian Whyte ja Anthony Joshua.

Lehti arvioi tarkemmin mahdollista Helenius-ottelua. Sen mielestä Helenius sopisi vastustajaksi, sillä heillä on yhtä pitkä tauko otteluista.

Molemmat nyrkkeilivät siis viimeksi samassa otteluillassa Las Vegasissa viime lokakuussa. Wilder hävisi Furylle, ja Helenius voitti Adam Kownackin teknisellä tyrmäyksellä kuudennessa erässä.

The Sun povaa, että “maailman kovalyöntisimpänä” nyrkkeilijänä pidetty Wilder olisi ennakkosuosikki Heleniusta vastaan. Analyysin mukaan Heleniuksen liike on varsin puutteellista. Wilder on ollut vaikeuksissa hyvin liikkuvia ottelijoita vastaan, mutta Helenius ei kuulu tuohon joukkoon.