Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on varsin suosittu urheilija myös sosiaalisessa mediassa. Nainen on kirjoittanut asian varjopuolista Instagramissa.

Mäkelä kertoi, että hänelle on tullut valtavasti häiriköiviä ja solvaavia viestejä. Nainen kertoi, ettei siedä niitä. Asiattomasti käyttäytyvät saavat saman tien lähteä.

– Kesän kilpailukausi lähenee ja somessa häiriköintiviestit lisääntyvät… Estä-poista menettely on mulla herkässä, aloitti Mäkelä.

– Täällä jokainen saa itse päättää mitä omien kuvien kommenttikentistä löytyy. Minä en anna hiljaista hyväksyntää solvaaville viesteille, kuten ei tarvitse kenenkään muunkaan antaa. On harmillista että valtamediassa kommenttipalstojen annetaan välillä pursuta ilkeyksiä ja asiattomuuksia, se näkyy sykleissä täälläkin, avasi Mäkelä.

Mäkelä halusi muistuttaa, että urheilijatkin ovat ihmisiä. He käyvät samanlaisia asioita kuin muutkin.

– Urheilija on ihminen siinä missä muutkin tunteineen ja ongelmineen. Jos toivot parempia tuloksia, erilaisia postauksia tai olet eri mieltä jostakin asiat, koita rakentavaa lähestymistapaa, kannusta tai tee asiallinen ehdotus. Oman pahan olon purkaminen henkilökohtaiseksi hyökkäykseksi tarkoitetulla viestillä ei hyödytä mitään ja saa lähinnä kommentoijan näyttämään tökeröltä.

Mäkelä onnistui hienosti viime kaudella, kun hän selvitti tiensä Tokion olympialaisten finaaliin.

Koko viesti ja kuva tästä.