Miia Sillman kertoi viime vuoden loppupuolella Urheilulehdelle, että hän joutui lapsena seksuaalisesti hyväksikäytetyksi.

Traagista tapausta koskeva oikeuskäsittely päättyi viime kesänä. Ravivalmentaja Erkki-Pekka Mäkinen tuomittiin 4,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Sillman on nyt puhunut Ylelle ulostulon jälkeen saamastaan palautteesta. Sillman kertoi saaneensa valtavasti tukea ja olevansa erittäin helpottunut päästyään eroon raskaasta taakasta.

Monet ihmiset osoittivat myötätuntoa ja halusivat ymmärtää seitsenottelijaa. Mukaan mahtui myös viestejä ihmisiltä, jotka kokivat vastaavan tragedian, mutta eivät pystyneet siitä kertomaan silloisessa ilmapiirissä.

– Useampi minulle kirjoittanut ihminen kertoi omien kokemustensa olleen 80- tai 90-luvulta. Niille asioille ei tietysti voi enää mitään. He kantavat loppuelämänsä mukanaan niitä tapahtumia ja sitä, etteivät ole saaneet itselleen oikeutta. Ajat olivat silloin erilaisia. Nykyään tällaiset asiat otetaan onneksi todella vakavasti, kertoi Sillman Ylelle.

Tästä Ylen juttu, jossa käsitellään asiaa laajasti.