Aitajuoksija Nooralotta Neziri otti hiljattain kantaa urheilijoiden ihmisiltä saamaa kritiikkiin. Esille nousi väitteet siitä, että sosiaalinen media on jonkinlainen haittatekijä urheilijoille.

– ”Muut urheilijat huhki salilla koko kevään, kun sinä vaan otit valokuvia” -tyyppisiä kommentteja tulee silloin tällöin. Ja huomaan, että tälläiset kommentit nostavat päätään aina kun urheilijalla ei mene hyvin, on vammaa tai muuten vaan ei kulje, avasi Neziri.

– A) Lähtökohtaisesti kuvia tulee urheilijoilta enemmän vapaa-ajalta. Miksi? Koska treeneissä keskityt treenaamiseen, et kuvaamiseen. Treeneistä saat materiaalia, jos joku toinen sattuu kuvaamaan suoritusta tai treeni on sen verran verkkainen, että voit asetella kameran kuvaamaan jonnekin sivuun.

– B) Instagram ei ole pois harjoittelusta. Päinvastoin. Urheilijat eivät saa ns. palkkaa. Emmekä kuluta verorahoja, päinvastoin suurin osa urheilijoista maksaa kyllä aika hyvin veroja yrittäjänä tai palkinnoista yms. Toki moni suomalainen urheilija opiskelee uran aikana itselleen tutkinnon, jolloin on oikeutettu opintotukeen, joka taas kuuluu kaikille oli urheilija tai ei, perusteli Neziri.

Seitsenottelija Maria Huntington päätti myös kommentoida julkaisua. Hän teki selväksi, että on samoilla linjoilla Nezirin kanssa.

– AAMEN. Todella hyvin kirjotettu teksti ja toi on niin väärin et sillon kun urheilijalla ei tuloksellisesti kulje aletaan ekana syyttämään et kaikki aika menee vaan sosiaaliseen mediaan.

– Kukaan ei tiedä mitä juurikin siä harjotuksissa tapahtuu päivittäin ja kuinka paljon aikaa ja energiaa esim säkin oot käyttäny et oot saanu kaikken optimoitua sun urheilu-uraa varten.. Some mahdollistaa monen urheilijan ammattimaisen urheilemisen eikä se ole urheilijalta eikä keneltäkään muulta pois et tänne päivittelee, paalutti Huntington.