Aitajuoksija Nooralotta Neziri on nostanut kissan pöydälle Instagramissa. Nainen kertoi sosiaalisen median välityksellä saamistaan kommenteista.

Monet ihmiset kritisoivat urheilijoiden somepostauksia. Neziri päätti kertoa heille hieman faktoja urheilijoiden todellisuudesta.

– En jaksaisi jankata samasta aiheesta, mutta jankkaan silti. ”Muut urheilijat huhki salilla koko kevään, kun sinä vaan otit valokuvia” -tyyppisiä kommentteja tulee silloin tällöin. Ja huomaan, että tälläiset kommentit nostavat päätään aina kun urheilijalla ei mene hyvin, on vammaa tai muuten vaan ei kulje, aloitti Neziri.

Neziri halusi vastata tuohon kritiikkiin kahdesta näkökulmasta katsottuna. Hänellä oli selvät selitykset.

– Haluan nostaa aiheen tiimoilta tällä kertaa kaksi asiaa esille:

– A) Lähtökohtaisesti kuvia tulee urheilijoilta enemmän vapaa-ajalta. Miksi? Koska treeneissä keskityt treenaamiseen, et kuvaamiseen. Treeneistä saat materiaalia, jos joku toinen sattuu kuvaamaan suoritusta tai treeni on sen verran verkkainen, että voit asetella kameran kuvaamaan jonnekin sivuun.

– Se, että urheilija postaa vaikkapa tiistaina kivan vapaa-ajan kuvan, ei poista sitä, etteikö taustalla ole ensin 5h treeniä ja 1h lihashuoltoa. Keväällä eräänä torstaina postasin ihan ynnä muut kuvan, kun samana iltapäivänä paransin syväkyykkytulostani 132 kiloon.

– B) Instagram ei ole pois harjoittelusta. Päinvastoin. Urheilijat eivät saa ns. palkkaa. Emmekä kuluta verorahoja, päinvastoin suurin osa urheilijoista maksaa kyllä aika hyvin veroja yrittäjänä tai palkinnoista yms. Toki moni suomalainen urheilija opiskelee uran aikana itselleen tutkinnon, jolloin on oikeutettu opintotukeen, joka taas kuuluu kaikille oli urheilija tai ei.

– Tarpeeksi kova urheilija voi saada apurahaa, seuran, OK:n tai liiton tukea. Tuet eivät ole palkkatuloa, eli niitä voi käyttää ainoastaan urheilukuluihin kuitteja vastaan, paalutti Neziri.

Tästä koko päivitys.