Yleisurheilun MM-kisojen naisten moukarinheiton karsinta oli suomalaisittain loistavaa katseltavaa. Sekä Silja Kosonen että Krista Tervo etenivät finaaliin. Suvi Koskinen jäi karsintaan.

Tervo täräytti karsinnan toisella heitolla uransa kolmanneksi parhaan tuloksen 73,83. Se ylitti karsintarajan 73,50 ja vei finaaliin.

– Toisessa latasin samalla tavalla kuin mitä mietin toisessa verkkaheitossa eli, että kevyt 70-metrinen. Siitä samaa fiilistä hain, Tervo muisteli SUL:n tiedotteella.

– Ei kannata miettiä, että heitänpä nyt 75 metriä. Minulla se menee yleensä muualle.

Tervolla on selvät tavoitteet, joka on sunnuntaina keskipäivällä paikallista aikaa.

– Lähden rennolla fiiliksellä ja ensisijaisesti hakemaan pistesijaa. Kaikki mitä siitä menee ylöspäin, on plussaa, Tervo sanoi ja totesi, että ”kyllä minä mitalinkin huolin”.

Tervon heitto, joka toi koko karsinnan kolmospaikan, keräsi paljon huomiota sosiaalisessa mediassa.

– Wow hienoa! hihkui Annimari Korte.

Kosonen oli karsintaryhmänsä neljäs ja koko karsinnan seitsemäs tuloksella 72,14.

– Olen sikatyytyväinen, kun pääsin MM-finaaliin. Ihan jokainen ei voi sanoa päässeensä MM-finaaliin, Kosonen SUL:n tiedotteella.

– Tuli kolme tosi hyvää heittoa. Niistä viimeinen osui häkkiin ja olisi voinut olla vielä pidempi.

Suvi Koskinen oli karsinnan 23:s. Koskisen uran kolme ensimmäistä aikuisten arvokisojen heittoa kantoivat 66,30, 67,98 ja 65,96.

– Ensimmäiseen heittoon sain aika hyvin tehoja, mutta se meni aika voimakkaasti verkon kautta. Se olisi voinut olla aika pitkä. Toinen oli ihan järkyttävää touhua, mutta viimeisestä en tiedä, miksei se lentänyt. Se tuntui aika hyvältä, Koskinen sanoi SUL:n tiedotteella.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu