Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen ottivat odotetusti paikkansa Münchenin EM-kisojen kolmiloikkafinaalissa. Naiset olivat luonnollisesti iloisissa tunnelmissa urakan jälkeen.

Mäkelän ensimmäinen hyppy oli yliastuttu. Toisellaan hän teki tuloksen 14,11. Kolmannen hän jätti väliin, kun finaalipaikka oli varma. Salmisen sarja oli 13,90, yliastuttu ja 13,87.

Salminen ei päässyt MM- tai olympiafinaaliin.

– Helpotti erittäin paljon, ihana olo, Salminen kertoi SUL:n tiedotteella.

– Juoksu tuli hyvin, mutta lopulta siitä tuli sellainen pellehyppy, sanoi Salminen parhaasta venytyksestään.

Mäkelän suunnitelma oli selvä. Se toimi lähes täydellisesti.

– Ensimmäiseen laitoin paukkuja sillä ajatuksella, jos yksi hyppy riittäisi, mutta se meni yliastutuksi. Toiseen sovin valmentajani kanssa tekeväni perushypyn, jotta saan tuloksen. Saan tehdä vaikka sirkustemppuja, kunhan pysyn lankun takana, oli ohje. Kolmatta ei sitten tarvinnut hypätä, mutta pidin silmällä kilpailun kehitystä, Mäkelä kertasi SUL:n tiedotteella.

MM- ja olympiafinaaleihin varmasti viime vuosina selvinnyt Mäkelä oli täynnä itseluottamusta.

– Minulla ei ollut tähän karsintaan mitään panostusta, sillä olin varma, että selvitän itseni 12 parhaan joukkoon. Nyt tuntuu, etten olisi edes kilpaillut.

Kristiina Halonen eteni välieriin EM-kisojen 400 metrin aitojen alkueristä aikavertailusta ajalla 56,70. Tuomas Lehtonen taas jäi miesten 400 metrin aitajuoksussa vaisuun aikaan 52,75. Hänellä ei ollut asiaa välieriin.

Moukarimiehet jäivät karsintaan. Aaron Kangas heitti 71,08, Henri Liipola 71,55 ja Tuomas Seppänen 71,24.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun EM-kisojen erikoissivu