Legendaarinen lentopallovalmentaja ja Suomen lentopallon Hall of Famen jäsen Reino Kosonen on poissa. Kosonen menehtyi keskiviikkona (3.8.2022) äkilliseen sairauskohtaukseen 80 vuoden isässä, kertoo Lentopalloliitto.

Valmentajana Kosonen voitti peräti kymmenen SM-kultaa sekä 11 Suomen cupin mestaruutta.

Pieksämäen NMKY voitti Kososen johdolla SM-kultaa seitsemän kertaa peräkkäin 1975–81. Samaan ajanjaksoon mahtuu myös kolme Euroopan cupin lopputurnausta, jolloin joukkue kuului aivan maanosan terävimpään kärkeen.

PNMKY:n lisäksi Kosonen valmensi Varkauden Tarmoa, Varkauden ja Keski-Savon Pateria ja Pieksämäki Volleyta. Kosonen voitti mestaruuden valmentajana niin naisten kuin miestenkin pääsarjassa.

Miesten maajoukkueen päävalmentajana Kosonen toimi 1983. Valmennusjohdossa hän oli mukana kaksissa EM-kisoissa sekä kertaalleen myös MM-kisoissa.

Kosonen nimettiin viime vuoden marraskuussa Suomen Valmentajien kunniagalleriaan ensimmäisenä lentopallovalmentajana. Suomen Lentopallon Hall of Fameen Kosonen nimettiin heti ensimmäisellä mahdollisella hetkellä vuonna 2017.

Pelaajana Kosonen osallistui EM-lopputurnaukseen 1963 ja pelasi 16 miesten maaottelua. Kyseisissä EM-kilpailuissa hänet valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi.

Lähde: Lentopalloliitto