Ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräisen pitkäaikaisesta managerista Harri Halmeesta on julkaistu kirja Manageri (Tammi), jonka Halme on kirjoittanut yhdessä toimittaja Ari Pusan kanssa. Se on aiheuttanut jo nopeasti kohun.

Halme on tehnyt pitkän uran suomalaisen urheilun taustavaikuttajana. Hän ei säästele sanojaan kirjassa.

Siinä esitetään nimittäin erittäin raskaita syytöksiä Ampumahiihtoliittoa kohtaan.

– Suomen ampumahiihtoliitto pimitti Kaisan palkintorahat milloin sitä huvitti. Minun näkemykseni oli, että Kaisan palkintorahoilla maksettiin liiton muita laskuja. Ja kun aika tuli maksaa urheilijalle, tilillä ei enää ollutkaan rahaa. IBU maksoi tuohon aikaan palkintorahat kansalliselle liitolle, ei suoraan urheilijalle, ladataan kirjassa.

Halme kertoo kirjassa selvittäneensä asiaa ja rahojen päätyneen lopulta Mäkäräiselle.

Ilta-Sanomat tavoitti Ampumahiihtoliiton puheenjohtajina Mäkäräisen aikana toimineet Kalle Lahdesmäen ja Olli Nepposen. He kiistivät kirjassa esitetyn rajun väitteen.