Marit Björgen voitti huikealla hiihtourallaan peräti kahdeksan olympiakultaa ja 18 maailmanmestaruutta. Noiden mestaruuksien lisäksi monet muistavat norjalaisen hänen ruumiinrakenteensa vuoksi.

Björgen oli nimittäin poikkeuksellisen lihaksikas hiihtäjä. Naisesta julkaistut hauiskuvat ällistyttivät. Liikkeelle lähti toki myös ikäviä puheita.

Björgen oli hiljattain norjalaisen Dagbladetin haastattelussa. Hän palasi siinä menneeseen.

Jutussa nostettiin esiin kuvaussessio, jossa Björgen kannatteli yhdellä kädellään painavaa ankkuria. Björgen naureskeli videolle.

– Tein urani aikana paljon outoja juttuja. Sain paljon huomiota lihaksieni vuoksi. Jotenkin hyväksyin sen. En ehkä enää teki tuota. On silti muistettava, että vartaloni ansiosta saavutin myös tulokseni, reagoi Björgen.

Björgen myönsi rehellisesti, että osa ulkonäköä koskevista kommenteista satutti. Hän esitti myös näkemyksensä ilmapiirin muutoksesta.

– Monia asia on mennyt parempaan suuntaan 20 vuoden aikana. Sitten mukaan on toki tullut sosiaalinen media, jolla on vaikutus urheilijoihin. Sen vuoksi on ehkä vaikeampaa kuin omien kasvuvuosieni aikana. Silloin ei ollut somen vaikutusta, analysoi.

Video tästä.