Venäjän hiihtopiirit ovat olleet julkisesti varsin hiljaa, vaikka kansainvälinen hiihtoliitto FIS vahvisti hiljattain, ettei maan urheilijoita nähdä tulevalla kaudella kansainvälisissä kisoissa.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on toki ilmaissut näkemyksensä. Hiihtäjistä vain Veronika Stepanova on pitänyt kovaa meteliä.

Venäjällä hyvin tunnettu toimittaja Dmitri Guberniev ei voi hyväksyä hiihtäjien hiljaisuutta. Hän on avautunut asiasta.

– Minulle on mysteeri, miksi Venäjän hiihtäjät ovat hiljaa. Kaikki vietiin heiltä. Urheilijan ura on lyhyt. Aleksandr Bolshunov ja Natalja Neprjajeva ovat uransa huipulla. Hei, miksi olette hiljaa? Voitte ottaa yhteyttä kansainväliseen olympiakomiteaan, kuten Marija Lasitskene teki. Meidän pitää koputtaa kaikkia ovia – KOK:ssa, vastustajien ovia, fanien. Voi kirjoittaa venäjäksi. Ne kyllä käännetään, avautui mies RIA Novostin mukaan.

Guberniev osoittaa syyttävän sormensa Välben suuntaan. Hänen mielestään naisella on aivan liikaa vaikutusvaltaa Venäjän hiihdossa.

– Miksi nuoret ovat hiljaa? Neprjajevalla ja Bolshunovilla on jo mitalinsa, mutta entä seuraava sukupolvi? Ei tämä tästä mene huonommaksi, mutta aina voi yrittää. Ymmärrän, miksi he ovat hiljaa. Venäjän hiihdossa vain yksi henkilö voi ilmaista mielipiteensä. Hiihtäjämme ovat hiljaa, koska tärkeintä on olla loukkaamatta ”Shamakhanin kuningatarta”, tylytti Guberniev Välbeen viitaten.