Krista Pärmäkoski oli Rukan maailmancupin lauantain suomalaistähti. Hän oli viides naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa taipuen 18,3 sekuntia voittaja Ebba Anderssonille. Miehissä hiihdettiin sama matka. Johannes Kläbo johdatti Norjan kolmoisvoittoon yhdessä Pål Golbergin ja Martin Nyengetin kanssa. Perttu Hyvärinen oli paras suomalainen (12:s).

– Kaikkeni kyllä annoin. Tuli aika kova alku, kun yleisö huusi niin kovaa ladun varressa ja oli vaikea malttaa. Mahtava yleisö oli, fiilisteli Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Viime kaudella samalla matkalla olympiahopeaa napannut Kerttu Niskanen joutui pettymään. Hän oli vasta kymmenes ja jäi voittaja Anderssonille yli 37 sekuntia.

Niskaseen kohdistuu isoja odotuksia. Nainen kommentoi Ylelle hiihtoaan. Hänen sanansa kuulostivat jopa huolestuttavilta, sillä Niskanen ei tuntunut ymmärtävän, miksi suksi ei kulkenut.

– Ei siitä oikein mitään jäänyt käteen. Oli kyllä mysteerisen vaikea alku. Hiihtäminen tuntui todella tahmealta alusta loppuun. En päässyt matkan edetessäkään kisaan mukaan.

– Itseäni jopa nauratti, että tosiaan oli kymppi, ja se tuntui järkyttävän huonolta. Toki ensimmäisiä kisoja, mutta pitää vähän miettiä, miksi se oli tuollainen, hämmästeli Niskanen Ylelle.

Naisissa Katri Lylynperä oli iloinen yllätys. Hän oli upeasti 15:s.

– Oli tosi hyvä kisa. Lähti aika napakasti liikenteeseen, ehkä vähän loppuun hyydyin. Onneksi maaliviiva tuli tänään riittävän nopeasti vastaan, sanoi Lylynperä Hiihtoliiton tiedotteella.

Hyvärisen lisäksi miehissä vakuutti puolestaan Lauri Lepistö, joka hiihti sijalle 18. Hän iloitsi omasta vedostaan.

– Oli aika hullu kisa. Tosi nopeatempoinen ja sai kyllä lyödä sen mitä hanskasta lähti. Jos olisi vielä jotain peesiä saanut, niin siitä olisi ollut iso hyöty tänään. Oli OK hiihto ja mielestäni olen tämän sijoituksen jo viimein ansainnut, kommentoi mies Hiihtoliiton tiedotteella.

Mäessä ja yhdistetyssä surkeaa

Mäkihypyssä suomalaisten hypyt eivät riittäneet toiselle kierrokselle. Eetu Nousiainen oli parhaana suomalaisena 38:s 127,5 metrin hypyllä. Antti Aalto oli 47:s ja Niko Kytösaho 48:s.

Yhdistetyn lauantain ohjelmassa oli henkilökohtainen kilpailu 10 kilometrin hiihto-osuudella. Eero Hirvonen oli parhaana suomalaisena 15:s. Suomalainen jäi kärjestä noin kaksi minuuttia. 

– Kokonaisuutena ihan hyvä setti. Hiihto oli vähän pettymys, tein siinä liikaa töitä. Kisahyppy ihan tasapainoinen ja hiihdossakaan ei mitään suurempaa ongelmaa. Tänään ei vain ollut ihan niin maaginen päivä, näki Hirvonen Hiihtoliiton tiedotteella.

Ilkka Herola oli vahvan hiihto-osuuden jälkeen lopputuloksissa sijalla 21. Leevi Mutru oli 27:s, Otto Niittykoski oli 38:s, Rasmus Ähtävä 39:s, Arttu Mäkiaho 44:s ja Jesse Pääkkönen 48:s.

Tästä Ylen juttu.

Lähde: Hiihtoliitto