Alppihiihdon maailmancup on ollut alkukauden isoissa ongelmissa. Lajilegenda Kalle Palander on myös ilmaissut pettymyksensä.

Naisten maailmancup-kausi alkoi vasta Levin pujottelulla. Olosuhteiden vuoksi oli pitänyt peruuttaa neljä kilpailua. Miesten kisoista on jouduttu perumaan kolme. Miehet ovat laskeneet vasta kerran tällä sesongilla.

Levillä kaikki meni putkeen. Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoi Ylelle, että lumiongelmiin varauduttiin säilömällä alkuvuoden lunta.

– Lumen säilöminen on vastuullinen teko. Säilölumen ansiosta voimme ilmoittaa, milloin avaamme. Marraskuun alussa joukkueet pääsivät treenaamaan maailmancup-rinteeseen, mikä on poikkeavaa. Moni joukkue jää tänne treenaamaan ja uusia tulee, Palosaari sanoi Ylellä.

Yksi iso ongelma on Keski-Euroopassa. Jäätikköjen tilanne siellä järkyttää Kalle Palanderia.

– Melkein itku tulee, kun vertaa nykyisiä jäätiköitä siihen, minkälaisia ne olivat silloin, kun nousin maajoukkueeseen 1994–95. Sille ei voida tehdä mitään, se on raaka tosiasia. Olemme pilanneet jäätiköt totaalisesti. Jäätikkö ei tule sinne enää, joten pitää löytää uusia ratkaisuja, vuodatti Palander Ylellä.

Palander ei voinut tämän kauden osalta ymmärtää sitä, miksi kansainvälinen hiihtoliitto FIS laittoi kalenteriin alkukaudeksi Keski-Euroopassa sijaitsevan Zermatt–Cervinian. Nuo kisat jouduttiin odotetusti perumaan.

Tästä Ylen juttu.