Remi Lindholm oli Rukan miesten takaa-ajokisan suuri suomalaisnimi. Hän nousi upeasti 40. sijalta sijalle 12. Hiihtoliitto hehkutti esimerkiksi verkkosivuillaan, kuinka Lindholm kellotti koko porukan kolmanneksi parhaan ajan sunnuntaina.

Kaiken nähnyt hiihtokarpaasi Harri Kirvesniemi ei tuulettanut muiden tavoin estoitta. Kirvesniemi osasi nähdä myös ison kuvan ja muistutti yhdestä faktasta.

– Tuon kaltaisessa hiihdossa osuusajoilla ei ole mitään merkitystä, kun keula kävelee, sanoi Kirvesniemi Ilta-Sanomille

Sunnuntaina oli siis takaa-ajokisa. Jos kyseessä olisi ollut väliaikalähtö, ei olisi ollut mahdollisuutta samanlaiseen taktikointiin. Se olisi tarkoittanut todennäköisesti sitä, että Lindholm olisi ollut paljon kauempana kärjestä.

Kirvesniemi myönsi toki olleensa vaikuttunut näkemästään. Hän ylisti suomalaisässän kykyä pysyä norjalaishirmu Simen Hegstad Krügerin perässä.

– Mutta oli kova temppu pysyä Simen Hegstad Krügerin perässä. Hän on ylämäkiin kuitenkin yksi maailman kovimpia. Se oli Remiltä hyvä suoritus ja kova nousu, kehaisi Kirvesniemi IS:lle.

Suomen kirkkaimmista hiihtotähdistä Iivo Niskanen, Joni Mäki ja Ristomatti Hakola eivät olleet mukana sunnuntain hiihdossa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Kuva tästä.