Therese Johaugista kirjoitettu elämäkertakirja ”Hele historien” on ollut viime viikot iso puheenaihe Norjassa. Myös Suomessa ja Ruotsissa on puhuttu paljon kirjan paljastuksista.

Ruotsin nuoren polven hiihtotähti Frida Karlsson saa kirjassa osansa huomiosta. Expressenin toimittaja kertoi Karlssonille, että ruotsalaishiihtäjän nimi mainitaankirjassa ainakin 30 kertaa. Nainen kiinnostui heti asiasta kuultuaan.

– Ehkä pitäisi lukea se. Aionko ostaa sen? Ei, luen vain, jos saan sen ilmaiseksi, naureskeli Karlsson Expressenille.

Karlssonin sanoista kerrottiin Johaugille. Legenda esitti tarjouksensa Karlssonille Expressenin välityksellä. Johaug tuo kirjan Beitostölenin maailmancupin kisoihin joulukuun alussa.

– Voin tuoda kirjan Beitostölenin, ja hän saa oman kopionsa. Kirjoitan siihen omistuskirjoituksen Fridalle. En tiedä, mitä mieltä ruotsalaishiihtäjät ovat kirjan sisällöstä, mutta toivottavasti he haluavat lukea sen.

Karlsson nousee kirjassa vahvasti esille kohdassa, jossa käsitellään Holmenkollenin 30 kilometrin kisan tapahtumia. Karlsson peittosi tuolloin Johaugin perinteisen kisassa loppusuoralla. Johaug suksien luisto ei toiminut riittävän hyvin, ja hän oli raivona taustatiimilleen.

– En ole koskaan aiemmin ollut niin vihainen hiihtokisan jälkeen. Ei ollut hyväksyttävää, että Frida Karlsson voitti minut, koska taustajoukkoni oli unessa. Olin vihainen kuukausia sen jälkeen. Hävettää melkein myöntää, mutta tulen edelleen vihaiseksi, kun ajattelen asiaa. Joku voisi sanoa minua pitkävihaiseksi, kertoo nainen kirjassa.