Ampumahiihdon maailmancup-kausi on saatu käyntiin Kontiolahdella. Kauden alla yksi suomalaisittain mielenkiintoinen nimi on Mari Eder.

Ederin uran jatkosta ei ollut pitkään varmuutta. Hän kertoi viime kauden jälkeen Instagramissa, että miettii mitä tekee jatkossa. Eder on keskittynyt Benjamin-miehensä kanssa yhteiseen yritystoimintaan.

Kokenut ampumahiihtäjä päätti lopulta jatkaa uraansa. Hän kertoi Ylen haastattelussa, ettei hän ole mukana minään turistina.

– En minä täällä huvikseen ole. Tavoitteita on. Tiedän yhä, että minulla on potentiaalia tehdä yksittäisiä, kovia tuloksia. Minusta tuntuu, että lähestyn kautta hyvässä kunnossa, sanoi Eder Ylelle.

Eder tarjosi kuitenkin Ylelle myös varoituksen. Hän vihjaili, että ura voi päättyä käytännössä koska vain.

– Jos talven aikana tulee se piste, että tämä on nyt tässä, niin minulla on vapaus tehdä se päätös lyhyellä aikajänteellä, heitti Eder Ylelle.

Maailmancup alkoi miesten osalta jo tiistaina miesten normaalimatkalla. Ruotsin Martin Ponsiluoma voitti ennen Sveitsin Niklas Hartwegia ja Saksan David Zobelia.

Suomalaisista Olli Hiidensalo oli hienosti 11:s, Tero Seppälä 35:s, Jaakko Ranta 46:s, Tuomas Harjula 72:s ja Heikki Laitinen 78:s.

– Kisa meni kokonaisuudessa aika hyvin. Lähdin rauhallisesti liikkeelle, ja yritin hyödyntää peesejä. Ammunnat oli vähän hitaita, mutta osumat ratkaisivat tänään, Hiidensalo kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Keskiviikkona Kontiolahdella on vuorossa naisten normaalimatkan kilpailu.

Tästä Ylen juttu.