Iivo Niskanen on tällä hetkellä Suomen mieshiihdon ylivoimainen johtotähti. Harjoitusmäärissä hän ei toki ole enää ykkönen.

Niskanen paljasti kauden 2020–2021 jälkeen Mehiläisen blogissaan harjoitelleensa ennätykselliset 1 100 tuntia vuodessa. Tuollaiset lukemat saivat syystäkin leukoja loksahtamaan.

Viime kaudella läpimurtonsa hiihtomaailman huipulle tekevä Remi Lindholm takoo kuitenkin vielä kovempaa jälkeä. Hän paljasti Ylen Sportliv-ohjelmassa, että tämän vuoden harjoittelumäärät ovat välillä 1 100 – 1 200 tuntia.

– Nämä tunnit perustuvat siihen, että hän kestää harjoittelua todella hyvin. Remi ei sairastele tai loukkaannu ihan hirveän helposti. Sairaspäiviä ei viime vuonna ollut ollenkaan, Lindholm valmentaja Santeri Erola kertoi Ylelle.

Joskus Lindholmilla lähtee lapasesta. Kesällä mies tykitti älyttömän 50 tunnin harjoitusviikon Ylläksellä. Hän avasi logiikkaansa Ylelle.

– En sanoisi, että tarvitsee harjoitella 50 tuntia viikossa tullakseen hyväksi hiihtäjäksi, mutta pidän rajojen kokeilusta. 30 tunnin harjoitusviikko ei tunnu missään, kun on kerran vetänyt 50 tuntia, Lindholm selittää.

Tästä Ylen juttu